FRANCESC PALAU I QUER

1811-2011BIOGRAFIA DEL P. PALAU


ESCRITS PALAUTIANS


·      POWERS SOBRE EL P. PALAU

“CREO EN TI”. Brotes de Olivo canta pensaments del P. Francesc Palau. 
ACTIVITATS BICENTENARI 

200 anys del naixement del P.Palau 1811-2011

Concurs de poesia del P.Palau  per a tots els alumnes de les nostres escoles de la nostra provincia de Carmelites Missioneres d’Europa: Getafe, San Sebastià, Granada, Sta.Lucia de Gordon (Léon), Gràcia, Terrassa, Roma i el Prat de Llobregat. Es va fer el mes d’ octubre i novembre de 2010. Guanyadors de la nostra escola: Francesc Cortés (1ES0) i Carla Mateu (4t E.P).

- Apertura del Bicentenari i Any JubilarEucaristia el 29 de desembre de 2010 a la Catedral de Barcelona. Participen un gran nombre de germanes, professors i la colla de gegants i gralles amb els nostres estimats Sisquet i Carmeta que van animar la festa a la plaça de la catedral.

- I Congrés Internacional del Pare Palau organitzat al Cites (Àvila) del 17 al 19 de març. Participen dos professors de cadascuna de les nostres escoles de la nostra la Gema Vicente, la Mònica i la Gnes.MªCarmen Parra i Marta Peiró.

. Amb l’ Escola de Promoció Social “Francesc Palau” .Vam participar un bon grup de professors, germanes, personal de l’escola.organitzat dues activitats conjuntes:
-          Ruta Palautiana (2 d’ abril) Recorregut pels llocs de Barcelona on va estar el P.Palau (Convent de Sant Josep –Actual Mercat de la Boqueria, Església de Sant Agustí, de Betlem, Catedral, Ciutadella i la Zona de Vallcarca, Penitents molt aprop

-    Taula Rodona (6 d’ abril) Hotel d’ Entitats. Ponents:
.         Sr. Josep Ferret, Historiador pratenc: “El Pare Palau i el context històric del Prat al 1865”
.         Mn. Lluís Portabella, Rector de la Parròquia de Sant Cosme i Sant Damià: “Context eclesial del Prat al 1865”
.         Agustí Borrell, Carmelita Descalç: “El Pare Palau Carmelita”
.         Pilar Munill, Carmelita Missionera: “El Pare Palau Fundador”
        Modera:
.         Raquel Galicia, Treballadora Social Centre  Promoció Social “Francesc Palau”

 7 de novembre. Celebració del Bicentenari a l'escola

El dia 7 de novembre, vam celebrar a l'escola la Diada del pare Francesc Palau i Quer.
Aquest curs, en plena celebració del l'any del Bicentenari del seu naixement, tots els alumnes de l'escola, grans i petits, vam viure-ho de manera especial.
Els més petitons van realitzar diferents activitats a l'escola. La resta, des de primària fins a l'ESO van anar al CEM Estruch on van realitzar un seguit d'activitats esportives i lúdiques. 
Va ser un dia molt especial i ho vam passar d'allò més bé !!

OBERTURA DEL BICENTENARI des de la Catedral de Barcelona.

El 29 de desembre de 2010 es va celebrar a la catedral de Barcelona la solemne Eucaristia d'obertura del Bicentenari del naixement del Beat Francesc Palau i Quer. 

El cardenal de Barcelona Dr Luis Martínez Sistach, va presidir l'eucaristia concelebrada per quatre bisbes i un gran nombre de pares carmelites i sacerdotsarribats de diferents llocs de la Península    
Les naus de la catedral gòtica de Barcelona es van omplir de fidels. Gran nombre de germanes Carmelites Missioneres i Carmelites Missioneres Teresianes, laics del CMS, amics i col.laboradors de les diferents obres apostòliques de les dues Congregacions religioses que tenen com a fundador al Beat Francesc Palau.

Acabada la celebració eucarística, l'AMPA del Col.legi "Mare de Déu del Carme del Prat de Llobregat, a la plaça de la catedral, van posar la nota festiva i popular, oferint la seva música i la seva dansa amb la Carmeta, el Sisquet i els gegants de l'escola