PROJECTE SOLIDARITAT PROKARDECURS 23-24
Proporciomar una atenció de qualitat als malalts/es que acudeixen a l'hospital especialitzat en malalties tropicals abandonades "Notre Dâme du Carmel" a Sakassou (Costa de Marfil)
CURS 22-23

"PROMOCIÓ DE L'EDUCACIÓ INTEGRAL INFANTIL 
ATENENT A LA DIVERSITAT"

Abidjan, barrio de Cocody, Angre
Costa de MarfilEl projecte consisteix en la construcció d'una escola infantil i primària destinada principalment per als nens/as del barri, afavorint als fills de famílies emigrants, però sense exclusió. La construcció tindrà 3 nivells. En la planta baixa es preveu construir les aules d'infantil (3), sanitaris, despatxos (direcció i secretaria) i espai cobert de recreació per als més petits. En les plantes superiors se situaran les aules de primària (12), sanitaris, biblioteca i sala de professors. En aquesta primera fase se sol·licita ajuda per a la construcció de l'estructura de l'edifici, és a dir, fonaments, elevació PB+2 i coberta (teulada) més les aules i espais de la planta baixa i primer pis per a començar el funcionament del centre de manera progressiva i així acompanyar als nens/as des dels començaments de la seva vida escolar i garantir així una educació de qualitat.


JUSTIFICACIÓ DEL PROJECTE

En el barri on es vol construir l'escola, hi ha una població infantil nombrosa i multicultural. Entre la població autòctona conviuen moltes famílies nombroses procedents de països limítrofs a la recerca de millors condicions de vida que sobreviuen fent treballs humils i amb nivell econòmic baix, amb el que molts nens d'aquestes famílies viuen en situacions de pobresa i discriminació social i cultural. 
És en aquest context que les germanes Carmelites Missioneres, volen oferir una educació de qualitat per a tots els nens/es del barri sense discriminació. Una educació que promogui, els valors humans i cristians, la solidaritat i el respecte mutu, al mateix temps que un bon nivell d'educació intel·lectual que els permeti arribar a ser bons professionals i millorar les seves condicions de vida, la de les seves famílies i de la societat. 
En la decisió de construir aquest col·legi tenen en compte les necessitats del barri conegudes pel diàleg amb els veïns que manifesten la necessitat d'augmentar l'oferta  educativa. (Hi ha un col·legi a prop, però no té espai suficient per a acollir el gran nombre d'alumnes). Una altra preocupació és la mala qualitat de l'ensenyament i la falta de professors, malgrat els esforços del govern. Les germanes pretenen pal·liar les dificultats en l'accés de les nenes i població emigrant a l'educació. Amb això ens alineem a favor del dret humà de protecció contra la discriminació per lloc de procedència, sexe o religió i pel dret a l'educació i lliure  desenvolupament de la personalitat.
L'educació és la base per a un desenvolupament sostenible perquè afavoreix a la persona i per tant aconsegueix influir en la família i la societat en la qual viu.


CURS 21-22

CAMPANYA SOLIDÀRIA 2020

 

Com ja sabeu, el mes de maig és el mes de la solidaritat per excel·lència a la nostra escola. És el mes en què celebrem la nostra Campanya Solidària!!

Enguany, donada la situació ocasionada per la pandèmia, no podrem celebrar-la com ens hagués agradat: plegats a l’escola, col·laborant amb Prokarde i gaudint en família d’un munt d’activitats per a totes les edats.

Però des del Departament d’animació cristiana no volem deixar passar l’oportunitat d’oferir als nostres alumnes -i a nosaltres mateixos- un tastet de la Campanya, per recordar el projecte de Prokarde d’aquest curs, gaudir d’estones de joc i donar-los/nos l’oportunitat de col·laborar-hi.

Amb la col·laboració de tots i totes volem continuar donant suport als joves de Chiquilistagua, a Managua (Nicaragua). 1200 estudiants pateixen seqüeles psicològiques i emocionals, degut a les dures condicions en què viuen al seu país.


Si vols gaudir d'un Scape Room de la Campanya Solidària només hauràs d'entrar en aquest enllaç.

Prepara't, sigues solidari, aconsegueix totes les pistes i descobreix la clau per tenir un esperit missioner!!


 Clica a la imatge per entrar


ELS 25 ANYS DE LA CAMPANYA SOLIDÀRIA!!!


El curs 2018-2019 vam celebrar l'aniversari de la Campanya: va fer 25 anys! Va ser una celebració molt especial, un cap de setmana ple de novetats i ple d'amics de Prokarde i de l'escola que vam voler celebrar-ho plegats!

Aquí teniu el vídeo que vam fer per aquella celebració d'aniversari!