TEMPS DE...
SETEMBRE– Papa Francesc –
“Estimats joves, no enterreu els vostres talents, els

vostres dons que Déu us ha regalat. No tingueu por de somiar grans coses!”.


Somiar, llibertat

Inici de curs – motivar, somiar, posar il·lusió en

començar les classes i els projectes per al nou curs.
OCTUBRE – Carlo Acutis -“Estar sempre unit a Jesús, aquest és el meu projecte de vida”.
Un noi normal, amb els seus defectes i virtuts, que va lluitar per col·locar Déu en primer lloc i que va fer servir internet per evangelitzar.

Influencer de Déu
Mes missioner - campanyes DOMUND - Testimoni d'un jove destacat pel Papa Francesc com un exemple d'evangelització al món digital.

NOVEMBRE– Gandhi -
«No has de perdre fe a la humanitat. La humanitat és un
oceà; si algunes gotes són brutes, l'oceà no es torna brut»

La Justícia

Novembre, un mes per enllaçar-se per la justícia. Valor tan significatiu per a la família palautiana. Què és justícia? “Un hàbit segons el qual un dóna amb voluntat ferma i constant a cadascú el que li deu”. CV 16,24.

Té per companyes la gratuïtat, la veritat, la liberalitat, la pregària... MM 10,2.


DESEMBRE– Rigoberta Menchú – “Jo crec fermament que el respecte a la diversitat és un pilar fonamental en l'eradicació del racisme, la xenofòbia i la intolerància”.

DRETS HUMANS entre els pobles.
Nacions Unides des del 1948 lluita pels Drets Humans Universals, però des d'aleshores encara no ha aconseguit que es respectin els drets humans íntegrament a cap lloc del planeta... encara queda molt camí per recórrer!

Nadal de Jesús, no és època d'oblidar els problemes, sinó de demanar inspiració divina per solucionar-los. Ara més que mai, implicar-se per crear un ambient de fraternitat, imprescindible perquè de fet sorgeixi la ciutadania planetària, que sàpiga positivament defensar-se de l'explotació mundial.
Què se sentin les veus dels més necessitats, especialment de les famílies i els infants del món que lluiten pels seus drets.

“L'àngel els va dir: No tingueu por, us porto una gran notícia, una alegria per a tot el poble” Lc 2,10.GENER– Martin Luther King –
«No n'hi ha prou de dir que no hem de fer la guerra. Cal estimar la PAU i treballar-hi”.

La PAU
Dinamització d'activitats que contribueixin a treballar més a fons els dies especials, per generar espais de reflexió, amb l'alumnat, sobre cultivar una cultura de no violència i pau.FEBRER– Nelson Mandela –
«El meu somni seria una societat multicultural, diversa i on cada home, dona i nen siguin igualment tractats. Somnio amb un món on totes les persones de totes les races treballin juntes en harmonia.»

LA IGUALTAT
Celebració de la campanya de Mans Unides o altres projectes que portin a treballar aquest valor de la igualtat.MARÇ – Hna. M.a Teresa Conde CM. –
“Pare, no es faci la meva voluntat sinó la vostra” Lc 22, 42... Un cor es va donar, es dóna i es donarà per sempre...

LLIURAR LA VIDA
Cinquanta-tres anys a l'Índia.” Madrina de les padrines” La seva gran passió era la promoció de la dona, que aquestes nenes arribessin a ser persones lliures, cristianes, lliurades als altres.
Un cor gran que es va donar per sempre, que arriba davant del Senyor ple de noms, ple de flors, ple d'amors.
ABRIL- Malala Yousafzai – «La meva meta no és obtenir el premi Nobel de la pau
. El meu objectiu és aconseguir la pau i el meu objectiu és veure l'educació de tots els nens»

ESPERANÇA
“Anar a escola no sempre és sinònim d'aprendre. Arreu del món, hi ha més persones que no aprenen dins de l'escola que fos”. 
Tots els nens tenen dret a anar a escola i aprendre, sense importar qui siguin, on visquin o quants diners tinguin la família.