PREGÀRIES PRIMÀRIA

Parla'm, Senyor, jo t'escolto"

(Pare Palau)


TROBA LA TEVA VEU!
El lema d’aquest curs ens convida a trobar la nostra veu! 


Al llarg de la història hi ha hagut grans personatges que han dedicat la seva vida a fer sentir la seva veu arreu del món, a parlar de les injustícies, a lluitar pacíficament per la igualtat i els drets humans. Que han dedicat molts esforços a acabar amb les guerres, la fam, les discriminacions, el racisme i les diferències al món. I que fins i tot van donar la vida per això. 

Aquest mes de JUNY, la veu que ens acompanyarà en algunes pregàries serà la de la GRETA THUNGBERG, una activista mediambiental sueca. “No ets mai massa petit per marcar la diferència”.Dimarts 11 de juny


Jesús es va acostar a la gent del poble i els digué: «No us preocupeu per la vostra vida, pensant què menjareu o què beureu, ni pel vostre cos, pensant com us vestireu o preocupant-vos massa pel futur. No val més la vida que el menjar, i el cos més que la roba? Mireu els ocells del cel: no sembren, ni seguen, ni recullen en graners, però sempre aconsegueixen menjar. Fixeu-vos com creixen les flors del camp: no treballen, ni cusen, ni compren roba, però us asseguro que ni el rei més poderós, amb tota la seva magnificència, no anava vestit com cap d’elles. I si l’herba del camp Déu la vesteix amb colors tan

bonics, no farà més per vosaltres?»


Gràcies, Senyor, per estimar-nos tant.Dimecres 12 de juny


El Papa Francesc, en la seva encíclica “Laudato si”, ens encoratja a tenir cura de la Terra, la nostra casa comuna. El Papa insisteix en la necessitat d'actuar amb urgència per a afrontar junts, "com a família de nacions": "cuidar de la naturalesa, perquè ella cuidi de nosaltres". "És necessari, doncs, un veritable canvi de rumb, una nova consciència de la relació de l'ésser humà amb un mateix, amb els altres, amb la societat, amb la creació i amb Déu". 

És el mateix missatge que expressa la Greta Thunberg en el vídeo que ara veurem.

Senyor, que es produeixi en nosaltres el canvi necessari per cuidar veritablement casa nostra, la Casa Comuna (la Terra).

Preguem al Senyor.
T'ho demanem, Senyor.


Dijous 13 de juny

Senyor Jesús, que ens acompanyes cada dia des del primer... ja s'acaba el curs!

Aquest curs ha estat ple de descobriments, d'esforços, d'aprenentatges, d'alegries, de coses a millorar...

Tot allò que hem après, el nostre treball diari, els dubtes, fracassos i èxits... Tot, t'ho regalem de tot cor!

Gràcies per tot el que hem descobert i per haver crescut tant en aquests mesos. No només el nostre cos, sino també la nostra ment i el nostre cor.

Et demanem pels i les monitores, mestres, familiars, amics i amigues... tothom qui ha estat al nostre voltant. Beneix-los i fes-los arribar el nostre amor.

Ajuda'ns a encertar en les nostres decisions i que el món pugui beneficiar-se de tot el que sabem i som.

Finalment, que les vacances que estan a punt de començar ens permetin seguir aprenent d'una altra manera, gaudint, descansant i buscant la meravella dels petits moments i detalls.

Amén. 

Kamiano » Uno de diezDivendres 14 de juny


No ens cansem mai de donar GRÀCIES! 

Gràcies per la vida, per tot el que tenim, gràcies perquè podem aprendre i ser millors cada dia, gràcies pels qui es preocupen per mi, gràcies pels qui es preocupen pel planeta, gràcies pels qui més estimo i pels qui m'estimen...

Pensa un motiu pel que, avui, tu DONES GRÀCIES. 

Dimarts 4 de juny


Senyor, avui volem conèixer a la Greta. Ella és una noia molt valenta que ha decidit no quedar-se callada en veure com les persones estem destruïnt el planeta Terra. 

Ajuda'ns a tenir més consciència i a cuidar millor la casa comuna.


Preguem al Senyor.

T'ho demanem, Senyor.

Dimecres 5 de juny


Avui, 5 de juny, és el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest 2024 amb el lema "Restauració de la terra, resiliència a la sequera i la desertització", el qual ens recorda que hem de tenir molta cura en l’ús de l’aigua a causa de l'episodi de sequera que estem vivint al nostre territori.No podem anar entere en el temps, però sí podem fer crèixer els boscos, revitalitzar les fonts d'aigua i restaurar la terra. Som la generació que pot estar en pau amb la Terra.

Dijous 6 de juny


Gràcies, Senyor, perquè cadascú de nosaltres som ÚNICS i ÚNIQUES i IRREPETIBLES. No depén del nostre aspecte exterior, això va canviant amb el pas del temps. El més important és allò que sentim, com ens relacionem amb els altres, que ens preocupem i estimem... 

Per tot això, 

Gràcies Senyor.


Divendres 7 de juny


Acabem la setmana donant gràcies al Senyor pel regal de la vida i la Terra, que sapiguem cuidar-la. 
Som la Generació Restauració!