PREGÀRIES C2

 
"Parla'm, Senyor, jo t'escolto"

(Pare Palau)

TROBA LA TEVA VEU!

El lema d’aquest curs ens convida a trobar la nostra veu! 


Al llarg de la història hi ha hagut grans personatges que han consagrat la seva vida a fer sentir la seva veu en diferents contextos i situacions. Persones que han posat com a prioritat en la tasca la igualtat i els drets humans. Que han dedicat molts esforços a acabar amb les guerres, la fam, les discriminacions, el racisme i les diferències al món. I que fins i tot van donar la vida per això. 


Dimarts 28 de novembre


Les Nacions Unides celebra el Dia Universal de l'Infant el 20 de novembre, data en què l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la Declaració dels Drets de l'Infant el 1959. La seva finalitat és fomentar la fraternitat entre els infants del món i promoure'n el benestar amb activitats socials i culturals. Perquè els nens són un dels col·lectius més vulnerables i, el respecte, la consideració i la seva protecció dels menors ha de ser clau a totes les societats. 

El dia 20 de Novembre es va celebrar el dia dels drets dels infants. 
Encara actualement, hi ha llocs on nens i nenes no poden anar a l'escola, ni menjar cada dia, ni anar al metge si es posen malalts, o llocs on són observats per ser diferents... Per què passa, això? No ho entenem, Si TOTS som diferents, i precisament això és el més divertit! Per solucionar-ho, unes quantes persones es van reunir i van pensar com podien protegir els infants d'arreu del món. Així és com van sorgir els Drets dels Infants. 


Dret a un nom: El dret a tenir nom vol dir que tots els nens han de ser registrats legalment des del moment del seu naixement, i han de tenir un document identificatiu perquè l’Estat pugui vetllar per tots els seus drets, com ara la sanitat o l’escolarització. A més, tenir un document legal el protegirà millor contra abusos i explotacions. 

Dret a anar a l’escola: Els nens tenen dret a anar a l’escola. L’estat ha de proveir, com a mínim, accés a l’educació primària de manera gratuïta. 

Dret a la salut: Tots teniu dret a estar sans, a ser atesos per un metge i a prendre medicaments. Ei, i molt més. 

Dret a jugar: Jugar i divertir-se és útil per entendre com funciona el món. 

Dret a la família: Tots els nens i nenes teniu dret a viure amb la vostra família. Una família que us abraci quan ho necessiteu i que us cuidi. 

Dret a la informació i a la opinió: Tots els nens tenen dret a rebre una informació completa i correcta de tots els temes que els interessen. I també tenen dret a expressar lliurement les seves opinions. 

Dret a la intimitat: I per acabar, un dret que ara, amb les xarxes socials, està una mica en perill. El dret a la intimitat, a tenir el vostre món, la vostra privacitat, els vostres secrets… 

Demanem al Senyor que els i les nostres dirigents treballin per garantir que tots els drets dels nens, nenes i adolescents, esdevinguin una realitat.